Van voeder tot service in varkenssector

Hapro ontstond in de jaren 90 als “spin-off” van de voederactiviteit van de familie Haeck. Om de voederklant een totaalservice te kunnen aanbieden breidde Hapro, toen actief onder de vennootschapsnaam Inhaco, zijn activiteiten uit op vlak van aankoop/verkoop biggen, ter beschikking stellen van stallen, afzet vleesvarkens, aanbieden fokmateriaal, afzet slachtzeugen, … Kortom, naast de aankoop van veevoeder bood het bedrijf ook enkele belangrijke serviceproducten aan.

Nevenactiviteiten worden hoofdactiviteit

Nadat Voeders Haeck in 2000 verkocht werd (thans in handen van ForFarmers) profileerde Inhaco zich nog meer als onafhankelijk speler in de varkenssector, actief in handel van biggen, varkens, voeder, fokzeugen, transport, … en dit onder de naam Hapro. In de loop der jaren zijn enkele nevenactiviteiten ontstaan zoals mestverwerking en stockage van granen.

Engagement en innovatie als drijfveren

Op vandaag schrijft de derde generatie van het familiebedrijf verder aan dit succesverhaal. Hapro is een gevestigde waarde en neutrale partner die in de ruime regio Wingene en over gans West- en Oost-Vlaanderen langdurige samenwerkingen en engagementen uitrolt met en voor alle partijen die actief zijn in de complexe maar boeiende varkenssector.


Bovendien zorgt Hapro met eigen dieren en eigen stallen voor een buffer in de werking en biedt het een zekerheid voor zijn partners. Tegelijk creëert Hapro hier ruimte voor innovatieve projecten, waar binnen een “testomgeving” krijtlijnen voor de toekomst getekend kunnen worden.